Middagstips

Har lagat något väldigt enkelt men ändå riktigt gott! Inget avancerat eller speciellt men tänkte dela med mig till er för lite vardagsinsperation! 
Citronkyckling och bulgur
• 600g kycklingfilé
• 3 dl bulgur
• 6 dl vatten
• 2 dl grädde
• 2 dl cream fraish
• 1 ekologisk Citron
• 1 kycklingbuljong
• Salt och peppar! Dragon om du vill!
• Smör att steka i
- Börja med att skära kycklingen i lagoma bitar, ändå ganska stora! Jag delade dom i 3 bitar! Sätt ugnen på 200°C
- Stek kycklingbitarna lätt, bara så de får en fin yta
- Blanda grädde, cream fraish i en kastrull! Riv citronskalet och pressa ner juicen i kastrullen! Smula ner en buljongtärning och om du vill ha lite extra smak kan du he ner lite dragon!
- Låt det koka upp! Vill du ha lite krämigare sås kan du reda den med lite mjöl och vatten! 
- Häll upp bulgur och dubbel mängd vatten i en kastrull! Salta lite och låt de koka enligt anvisningarna på förpackningen! 
- Lägg kycklingen i en ungnssäker form och häll över såsen!
- Ställ in i ugnen ca 20 min eller tills kycklingen är färdig! 
- Servera med en god sallad 



Kommentera här: